29.9.2007

Puoliväli ohitettu

malli: omasta päästä, ihan peruspalmikkoja
lanka: Atacama alpakka
kulutus: 45 g
puikot: 3 mm
muuta: Nämä lämmittää päivystysvuoroissa kun työpisteeseen suunnattu ilmastointi kolottaa käsiä ja tietokonetta pitäisi silti kyetä näpyttelemään. Käsinvärjätyssä langassa on kivat sävyt, kerrankin joku monivärilanka näyttää paremmalta neulottuna kuin vyyhdillä!

malli: omasta päästä reilun kolmivuotiaan jalkaan, kasialoitus, tiimalasikantapää, varren raidoituksissa kokeiltu jostain blogista löydettyä kikkaa, jolla raidat tulee joustinneuleessa kokonaan samaa väriä (värinvaihtokohdassa neulotaan kerros oikeaa joustimen sijaan)

lanka: Nalle
kulutus: 46 g
puikot: 3,5 mm
muuta: Nämä sukat tuli tehtyä pikana, matkustavat eräälle pienelle pojalle, joka on ollut kovasti sairaana ja on vielä toistaiseksi sairaalassa.



510g-(60-113-45-46)g=246g

Puoliväli 10%:n tavoitteesta on siis saavutettu, mikäli pysyn langanostolakossani!

23.9.2007

Minttumaari muunnoksin

Miksi kukaan ei ole kertonut miten nopeasti huivi valmistuu kun käyttää paksumpaa lankaa? Tässä ei kyllä kauan mennyt, meni melkein enemmän aikaa siihen että jaksoin pingottaa ja sain jonkun ottamaan kuvia.
Tämä Minttumaari on tehty Tikrun tuunauksilla ja tykkään kovasti. Jäi vaan aika pieneksi, toisaalta se on kyllä takin kanssa käytettävämpi, mutta ehkä kakkoskaaviota olisi voinut toistaa vielä enemmän, huivi olisi paremmin tasapainossa varsinkin nuo sulat on pitempiä. Lisäksi lapsiturvallinen pingotustila oli niin pieni, etten saanut huivia tarpeeksi kaarevaksi.

Malli: Minttumaari Ullasta, Tikrun siksak-muunnokset, kakkoskaaviota toistettu 8 kertaa, "sulat" 1,5 kertaa ohjeen pituiset
Lanka: Nalle Colori
Kulutus: 113 g
Puikot: 4,5 mm
Koko: suunnilleen 120 x 65 cm


Tuo Nalle on kyllä tosi levottoman väristä, harkitsin neulontavaiheessa jo huivin lahjoittamista (lahjoita kaikki mistä et itse pidä...), mutta käy niin kivasti tuon talvitakkini kanssa yhteen kuitenkin, että eiköhän tule pidettyä.

9.9.2007

Sunnuntain vaippaompelukset

Nyt on niskat ja hartiat ihan tukossa, mutta ahkeroin aamupäivällä kolme M-koon sisätäyttövaippaa Mummut kaavalla. Ulkokangas flanellia ja sisäpinta Myllymuksujen kuivaliinaneulosta.

Lisäksi 6 hamppuimua, 2 bambuimua ja 6 kuivaliinaimua. Kuivaliinoissa imuna on pari kerrosta joko sherpaa tai flanellia lähinnä tukikankaana ettei kuivaliinaneulos rullaannu pesuissa eikä tarvii ihmetellä joka kerta kumpi olikaan se oikea puoli ihoa vasten. (Koko skaalana herra 2,5 veen varpaat. "Äiti, otatko minusta kuvan.")

Näistä tuli kivoja vaikka itse sanonkin ja toivottavasti myös veljenpoika tykkää vaipoistaan (käly on hurahtanut kestoiluun, oli kokeillut niitä heti ensimmäisen kotiintulovuorokauden aikana =). Jännä miten paljon paremmin ompelukset ja usein myös neulomukset onnistuu kun ne tekee toiselle. Itselle tai muulle perheelle tehtyjen kanssa on huolettomampi eikä viimeistele kunnolla.

8.9.2007

10% avattu

Veljen perheeseen syntyi sunnuntaina poika ja kun kälyni oli ilmaissut kiinnostuksensa kestovaippoihin, lupauduin neulomaan hahtuvat. Halusin tehdä ne luonnonväreistä että ovat pienelle mahdollisimman mukavat ja pitokin on parempi kuin värjätyillä. Nää on vaan niin ankean harmaat, että olisi kiva piristää niitä jollain. Mutta onko kukaan kokeillut neulahuovutusta ainaoikeaan?

Hahtuvat on Ruskovillan nelosohjeella. Silmukat tosin omasta päästä ja lahkeetkin pidemmät. Vyötäröön ompelin kuminauhakujan. Puikoteltu nelosen puikoilla kokonaan kaksinkertaiseta Pirtin hahtuvasta, aika tankerot, mutta pitäväthän ainakin. Hahtuvaa meni noin 60g. Nihkeästi lähtee painonpudotus liikkeelle, niin langoissa kuin itseltä. Juuri tuossa maistelin sitä uutta Fazerin Lontoonraetta. Alkuun en ollut järin innostunut, mutta useamman palan jälkeen ihan kiva kokemus. Ei ehkä tule kovin usein ostettua kuitenkaan (ainakin parempi olisi jotta paino menisi normaalilukemiin!).


Blogikoira V innostui tässä joku päivä, murusesta on tullut jotenkin tosi vanha tässä kesän aikana, mutta ei se onneksi tahtia muuten haittaa.