26.12.2007

Arvonta seis!

Satunnaislukugeneraattori arpoi voittajaksi Taluttimen! Onnea! Laitapa mailina yhteystietosi osoitteeseen altocumulus78miukuyahoopistecom, niin paketti lähtee postiin vielä tällä viikolla.

Täällä jatkuu paksuilla puikoilla viuhtominen nenänniiston lomassa. Kaksi alle kolmevuotiasta tuottaa uskomattoman paljon räkää! Mietin vaan milloin tauti iskee minuun, miehessä se jo käväisikin. Makaan varmaan sitten sängyn pohjalla kun muut ovat terveitä.

22.12.2007

Lumilyhty ja ennakkojoululahja

Arvontaan ehtii vielä osallistua, ks. siis edellinen postaus.

Kiitos kaikille pipoa kommentoineille, tässä vielä parempi kuva ulkoa. Päästiin kerrankin koko perheellä ulos joten kuviakin oli mahdollista näpsiä hieman paremmassa valossa. Esikoinen opetteli luistelemaan kotirannassa. Luistelu sujui varsin hyvin ja hymyssä suin vaikka pyllähdyksiäkin sattui muutama.


Annen blogissa oli kiva kuva huovutetusta lumilyhdystä ja toteutin lyhdyn Annin tavoin pesukoneen avulla. Talouden kaikki pesupussit ovat hukassa ja rikki, mutta onneksi Niksipirkat on luettuna ja mies ehdotti tähänkin avuksi sukkahousuja ja hyvinhän ne toimivat.
Lyhdystä tuli juuri sen kokoinen että led-tuikku mahtuu sisälle, joku 10 cm korkea. Huopasta kului 70g.

Ja koska äiti on ollut kohtalaisen kilttinä lasten tappelusta ja kiukuttelusta huolimatta, joulupukki lähetti ennakkopalkintona Nancy Bushin Knitting Vintage Socks kirjan. Kirjan kuvissa nuo sukat eivät minusta näytä hirmuisen ihanilta tai erikoisilta. Mutta monissa blogeissa nähtyjen tuotosten perusteella luotan siihen, että useampikin pari tulee neulottua.


Aika monet noista kirjan herrasmiessukista ovat kyllä minusta naisenkin jalkaan passeleita tai oikeastaan ennemmin naiselle kuin miehelle.

Olen muuten nähnyt tätä kirjaa blogikuvissa vain kannesta, joten oli iloinen yllätys huomata siinä olevan kierrelehdet. Käytännöllistä, olispa käytäntö sama muissakin neulekirjoissa.


Ne Jannet muuten ovat muuttamassa muotoaan keristä Tikrun mainiolla Vihervaaralla. Tiilivaarasta siis lisää toivoakseni jo ennen vuoden vaihdetta. Seiskan puikoilla mukavan joutuisaa neulottavaa.
Joskin kaksi rajoitinta kyllä aiheuttavat harmaita hiuksia kun yrittää keskittyä neulomiseen. Tämän postauksen aikana on tapeltu jo puolen kymmentä kertaa ja istuttu jäähyllä kerran. Nyt pojat ovat eri huoneissa ja hiljaa, huolestuttavaa... ja sieltähän se itku taas tuli... eli täytyy rientää, loppuu vaan nopeat Jouluntoivotukset blogini lukijoille!

17.12.2007

Swan Lake on viimein valmis!

Heti alkuun ne tunnustukset. 10 prosenttia repsahti viime metreillä. Akuutti ahdistus iski ja Tapion kaupassa napsahti. Jannea 16 kerää ja Kamenaa 6. Ja nämä neuloutuvat minulle! Olen selkeästi oppinut hyvin itsekkääksi viime aikoina, sillä valtaosa neuleista on ollut itselleni. Tuo Janne on muuten ihmeellisen pehmeää vaikka sen villapolyesterisuhde on Seiskaveikan ja Nallen sarjaa.


Kesällä aloitettu Mystery Stole 3 on nyt viimein valmis! Työ jäi tauolle kun epäsymmetrisyys paljastui. Päätin kuitenkin tehdä sen symmetrisenä, koska tämä päätyy pukin konttiin anopille. Neuloin toisen puoliskon syksyn aikana ja sitten työ olikin jemmassa silmukointi-ongelman kanssa. Kyselin apuja ja vinkkejä miten se onnistuu pingottamattomaan työhön vai pitääkö pingottaa. En pingottanut ja taistelun tuloksena sain sen tehtyä, mutta ei ollut kivaa. Ja täydellisesti se ei onnistunut, mutta en jaksa sitä surra. Kuvassa tiukka kohta erottuu selvemmin kuin luonnossa - onneksi! Käsittelen tuota varmaan vielä raudan kanssa, reunojen pingotuskaan ei ole täydellinen.

Mutta on tämä silti aika upea! Ja Wetterhoffin Veera on ihan kivaa lankaa vaikkei olekaan yhtä ihanaa kuin Silvia tai Sivilla. Työhön meni noin 96 g lankaa eli tämän työn valmistuminen lisäsi lankavarastoa neljällä grammalla (jämägrammat meni säästöön, tuota Veeraa on samassa värissä vielä 100g).
No, ehkä se ei ole kovin katastrofaalista 10% projektin kannalta, tuo ostettu 1600g painaa vaakakupissa ihan riittävästi.


Muuta valmistunutta on korvalappupipo. Itselleni tämäkin, mallina miltei 3 vee esikko. Omasta päästä räiskityt kuvat menivät niin poskelleen, että tämä saa kelvata. Grammoja tästä 65. Lanka on varastossa marinoitunutta floricaa 1900 luvulta. Vielä sitä jäi, pitää kehitellä jotain, ehkä tuossa 2010 luvulla loputkin on neulottu tällä tahdilla.
Puikot oli kolmoset eli yhteensä tuossa oli 144 silmukkaa ja kun säädin noita kuvioita kohdalleen meni hermot lasten kiljumiseen ja eräs neulebloggaaja sai tulikivenkatkuista tekstiä kun sattui soittamaan. Kuviot on adoptoitu Tuulian Ilmarinen-paidasta, paitsi yksi kuvio on Sukkasillaan kirjan kirjoneulesukista.
Vuoritin pipon fleecellä, mutta koska ompelutaidot on niin ja näin, vuorta ei esitellä. Lämmin se on silti.

Blogisynttärit on muuten tänään! Sattumalta hoksasin koko asian. Blogini lähestyy uhmaikää täyttäen tänään 2 vuotta! Tämä on lisäksi 101. postaus.

Synttäreiden kunniaksi polkaisen pystyyn arvonnan, joka kulkee nimellä puhuttelemattomien lankojen poisto lankavarastosta (epätoivoinen yritys sinnitellä 10% projektissa). Jätä kommentti tähän postaukseen Tapaninpäivään mennessä ja olet mukana arvonnassa. Jos lankojen vastaanotto ei jostain syystä sovi, mainitse siitä kommentissa niin mietitään muuta palkintoa.

8.12.2007

Säärystimet ja traktorisukat


10% loppusuoran lähestyessä täytyy kaivaa halot esiin ja tikuttaa niillä tiukasti. 6 mm puikot tuntuivat kyllä hurjan kokoisilta, mutta loppujen lopuksi Alafoss Lopi on niin paksua lankaa, että 6,5-7 mm olisi voinut olla vielä parempi vaihtoehto, ainakin säärystimissä.
Niin uskomattomalta kuin tuntuukin, niin en ole koskaan omistanut säärystimiä. Yhdet olen tilauksesta neulonut joskus vuosia sitten. Nämä tulevat kuitenkin omaan käyttöön ja todellakin tarpeeseen. Tosin tälle talvelle lähinnä 5 päivän ajaksi. Kun nimittäin autoilen töihin, puolet matkasta kärsin palelevista jaloista. Automme suunnitellut insinööri on selkeästi unohtanut, että jalatkin kaipaavat lämpöä. Niin ja tuo viisi päivää viittaa aamukampaan. "Kesäloma" ja pätkä hoitovapaata alkaa nimittäin ensi viikon aherruksen jälkeen!



No, tuleehan niitä talvia vielä, mutta silti ajoitus olisi voinut valmistumisen suhteen olla parempikin. Langat kun ovat marinoituneet laatikossa vuodesta 2003 ja 2004 lähtien. Noina peräkkäisinä vuosina nimittäin kävin Islannissa ja toin langat tullessani. Niin karkeaa tuo lanka on että, ei siitä minun käytössäni muuksi asusteeksi olisikaan.

Raidat syntyivät neuleen edetessä ja samalla arvioin langan riittävyyttä. Aika kivat tuli tälläkin tavalla. Semi-symmetriset.


Esikoinen, melkein 3 vee, tilasi uudet traktorisukat, kun edelliset kävivät pieniksi. Nämä ovat Massikka-sukat. Reilussa vuodessa siis traktori-innostus ei ole kadonnut mihinkään. Herrasta sen sijaan on tullut merkkitietoinen. Massikka ja Valtra ovat suosikkeja. Ja traktorin hän sanoo nykyään "ratkori" vuoden takaisen "trättriin" sijaan. Vieläköhän ensi vuonna pitää tehdä uudet traktorisukat?


Joku pyrkii ihan selvästi terminoimaan 10% onnistumisen. Traktorisukkien jälkeen pääsin nolla tilaan ja säärystimet ovat onneksi hieman painavammat kuin tämä Katjan lahjoittama hahtuvakiekko. Mutta hahtuva 0n kyllä ihanan väristä, kiitos! :)

Mutta kun eräs nimeltä mainitsematon bloggaaja keksi tilata langat pariin neuleeseen Tapion kaupasta, niin projekti on kyllä tuhoon tuomittu. Miten tässä nyt näin kävi??? Tulossa on 800+600g lankaa ja todennäköisyys että neulon tuon määrän vuoden vaihteeseen mennessä on lomasta huolimatta olematon.

Toistaiseksi (langat eivät ole vielä saapuneet!) 10% tilanne on seuraava:
Marraskuun lopussa neulottavaa 51g.
51-52-180+175g= -6.